Saturday, February 26, 2011

CiNtAiLaH SePeNuH HaTi

sengaje ingin berkongsi cerite dgn anda smue.. dpt ni dr facebook.. sory coz copy paste.. tp nk wt bnde ni sbgai kngn...

************************

Suami saya adalah serorang jurutera, saya mencintai sifatnya yang semulajadi dan saya menyukai perasaan hangat yang muncul dihati saya ketika bersandar dibahunya.3 tahun dalam masa perkenalan dan 2 tahun dalam masa pernikahan, saya harus akui, bahawa saya mulai merasa letih…lelah, alasan-alasan saya mencintainya dulu telah berubah menjadi sesuatu yang menjemukan. Saya seorang wanita yang sentimental dan benar-benar sensitif serta berperasaan halus.

Saya merindui saat-saat romantis seperti seorang anak kecil yang sentiasa mengharapkan belaian ayah dan ibunya. Tetapi, semua itu tidak pernah saya perolehi. Suami saya jauh berbeza dari yang saya harapkan. Rasa sensitifnya kurang. Dan ketidakmampuannya dalam menciptakan suasana yang romantis dalam perkahwinan kami telah mematahkan semua harapan saya terhadap cinta yang ideal. Suatu hari, saya beranikan diri untuk mengatakan keputusan saya kepadanya, bahawa saya inginkan penceraian. ”Mengapa?” Dia bertanya dengan nada terkejut.

“Siti letih, Abang tidak pernah cuba memberikan cinta yang saya inginkan.” Dia diam dan termenung sepanjang malam di depan komputernya, nampak seolah-olah sedang mengerjakan sesuatu, padahal tidak.

Kekecewaan saya semakin bertambah, seorang lelaki yang tidak dapat mengekspresikan perasaannya, apalagi yang boleh saya harapkan daripadanya? Dan akhirnya dia bertanya.

“Apa yang Abang boleh lakukan untuk mengubah fikiran Siti?” Saya merenung matanya dalam-dalam dan menjawab dengan perlahan.

“Siti ada SATU soalan, kalau Abang temui jawapannya di dalam hati Siti, Siti akan mengubah fikiran Siti; Seandainya, Siti menyukai sekuntum bunga cantik yang ada di tebing gunung dan kita berdua tahu jika Abang memanjat gunung-gunung itu, Abang akan mati. Apakah yang Abang akan lakukan untuk Siti?"

Dia termenung dan akhirnya berkata, “Abang akan memberikan jawapannya esok.” Hati saya terus gundah mendengar responnya itu.

Keesokan paginya, dia tidak ada di rumah, dan saya menenui selembar kertas dengan coretan tangannya di bawah sebiji gelas yang berisi susu hangat yang bertuliskan.

‘Sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untukmu, tetapi izinkan Abang untuk menjelaskan alasannya.” Kalimah pertama itu menghancurkan hati saya. Namun, saya masih terus ingin membacanya.

“Siti boleh mengetik di komputer dan selalu mengusik program di dalamnya dan akhirnya menangis di depan monitor, Abang harus memberikan jari-jari Abang supaya boleh membantu Siti untuk memperbaiki program tersebut."

“Siti selalu lupa membawa kunci rumah ketika Siti keluar, dan Abang harus memberikan kaki Abang supaya boleh menendang pintu, dan membuka pintu untuk Siti ketika pulang."

“Siti suka jalan-jalan di shopping Kompleks tetapi selalu tersasar dan ada ketikanya sesat di tempat-tempat baru yang Siti kunjungi, Abang harus mencari Siti dari satu lot kedai ke satu lot kedai yang lain mencarimu dan membawa Siti pulang ke rumah."

“Siti selalu sengal-sengal badan sewaktu ‘teman baik’ Siti datang setiap bulan, dan Abang harus memberikan tangan Abang untuk memicit dan mengurut kaki Siti yang sengal itu."

“Siti lebih suka duduk di rumah, dan Abang selalu risau Siti akan menjadi ‘pelik’. Dan Abang harus membelikan sesuatu yang dapat menghiburkan Siti di rumah atau meminjamkan lidah Abang untuk menceritakan hal-hal kelakar yang Abang alami."

“Siti selalu menatap komputer, membaca buku dan itu tidak baik untuk kesihatan mata Siti, Abang harus menjaga mata Abang agar ketika kita tua nanti, abang dapat menolong mengguntingkan kukumu dan memandikanmu."

“Tangan Abang akan memegang tangan Siti, membimbing menelusuri pantai, menikmati matahari pagi dan pasir yang indah. Menceritakan warna-warna bunga yang bersinar dan indah seperti cantiknya wajahmu."

“Tetapi sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untuk mati. Kerana, Abang tidak sanggup melihat air matamu mengalir menangisi kematian Abang."

“Sayangku, Abang tahu, ada ramai orang yang boleh mencintaimu lebih daripada Abang mencintai Siti."

“Untuk itu sayang, jika semua yang telah diberikan oleh tangan, kaki, mata Abang tidak cukup bagi Siti. Abang tidak akan menahan diri Siti mencari tangan, kaki dan mata lain yang dapat membahagiakan Siti."

Airmata saya jatuh ke atas tulisannya dan membuatkan tintanya menjadi kabur, tetapi saya tetap berusaha untuk terus membacanya lagi.

“Dan sekarang, Siti telah selesai membaca jawapan Abang. Jika Siti puas hati dengan semua jawapan ini, dan tetap inginkan Abang tinggal di rumah ini, tolong bukakan pintu rumah kita, Abang sekarang sedang berdiri di luar sana menunggu jawapan Siti.” “Tetapi, jika Siti tidak puas hati, sayangku…biarkan Abang masuk untuk mengemaskan barang-barang Abang, dan Abang tidak akan menyulitkan hidupmu. Percayalah, bahagia Abang bila Siti bahagia."

Saya terpegun. Segera mata memandang pintu yang terkatup rapat. Lalu saya segera berlari membukakan pintu dan melihatnya berdiri di depan pintu dengan wajah gusar sambil tangannya memegang susu dan roti kesukaan saya.

Oh! Kini saya tahu, tidak ada orang yang pernah mencintai saya lebih dari dia mencintai saya. Itulah cinta, di saat kita merasa cinta itu telah beransur-ansur hilang dari hati kita kerana kita merasa dia tidak dapat memberikan cinta dalam ‘kewujudan’ yang kita inginkan, maka cinta itu telah hadir dalam ‘kewujudan’ yang tidak pernah kita bayangkan sebelum ini. cuba kita ambil ikhtibar dari cerita ini..

Wednesday, February 23, 2011

cRiTa SeRaM.. (SEKSYEN 2, SHAH ALAM)

9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la].

Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada.

Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....[?]

Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya...

Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas.

Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea . Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena.

Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi org flush jamban lg.... Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm. Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot.

Mlm tu kitorg kna lg teruk.

Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2 ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute dlm bilik? Ahh suda...

Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what? ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau hapak+hanyir yg sgt2 kuat.

Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg pon kejutkan ak....taik betol diorg ni.

Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau. Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n kunci motor.

Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu, Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran hakim!!!!

Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12 lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+ koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik jek xpatah.

Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah! Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita.

Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil.

Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu. Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain. Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak.

Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon antara kitorg brckp....smp subuh!!

Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat berdebar-debar.Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni, memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi. Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah. Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call, katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden?

Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah, takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg kuat ckp yg hal ni x abis lg.

Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah. Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah alam.

Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe. Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2 naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50 jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss......

Aku demam 3 hari.

Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang.

Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn. Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi. Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x?

Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin, kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe, kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu..

Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn ingat ko smp bebila...al-fatihah ..

p/s: kepada semua penduduk seksyen 2, awas

Sunday, February 20, 2011

PiZzA pEmUsNaH hUbUnGaN??

cm klaka je tjuk entry kali ni.. hahaha.. bnde ni happen last night.. da seminggu aku nk mkn piza je.. nk sgt2.. smpai kt sume owg aku ngadu.. (ngidam kejadahnye)

ngadu kt ayik, ayik suh dtg slayang.. huhu.. tp xkn nk dtg slayang smate2 nk mkn pizza.. xkn la.. aku x de r desprate cm 2 skali..

ngadu kt cik batman, die ckp "abg nk sgt time2 ayg nk ssuatu cm ni, abg dtg kt ayg bwk kn bnde 2.. tp jarak kite wt abg xleh wt sume 2".. ceh3.. ayt drama..

aku pon on9 FB.. nmpk la owg kpg aku tgh on9.. hahaha.. ni la time utk aku pancing dowg suh bwk aku g mkn piza.. hahaha...

YESS!! dowg ON!!! hahaha... then siap.. aku xdpt la nk inform kt cik batman yg aku kuar ngn dowg ni smate2 nk mkn piza yg aku inginkn 2.. sbb aku kehabisan kredit ketike 2..

so, 8.30 mlm, depa amk aku kt kolej MELATI ni.. akhirnye aku kuar la dr kepompong melati.. hahahaha...

direct trs ke shell, kuarkn wit, trus g order pizza.. kebetulan ari senin ari 2 aku g surf internet psal pizza.. aku dpt tw ade pizza harge rm28 blh dpt 2 regular pizza.. pergh!!!

siap order, kteowg mkn la bertige kt Tasik.. da siap mkn, bru aku topp.. then trus kol cik batman utk m'britahu akn hal ini..

mle2 cik batman mcm ok je.. blh glak2.. tp suare die mcm ade len ckt la.. then, after kol, kteowg blk r.. dlm kul 10.30 mlm, msuk uitm ni...

jeng3... dan2 ade roadblock dlm uitm.. dpn bus stop Dataran Cendiakawan (DC).. pergh.. tp, kteowg x wt slh.. nk tkut ape.. hahaha...

aku msj2 lg ngn cik batman.. tbe2, cik batman anta msj "hye awk" kt aku.. aku jd hairan + pelik + aneh.. aku tnye r die msj ngn pmpn mne.. die blh plak jwb "mne2 r.." x ke aku nyirap jd nye..

then gado.. hurmmm.. aku rse, aku tw sbnrnye die knpe.. die jles aku kuar.. aku tw.. then die sje2 je la nk wt aku mrh n jles plak kt die...

pndai ey cik batman ni... xpe2.. aku pjuk la bgai nk ape mlm td.. (tp xde la beriye sgt cm slalu.. sbb die pon bkn pjuk aku briye klu aku mjuk.. ciss!)

aku sbar tggu smpai pg ni.. die msj "sy nk g jb ni.." amboi.. mjuk lg.. ssh cm ni.. otak aku da ligat da cm ne nk pjuk die ni..

last2 aku gtw r aku kcewe.. aku da jjur pon, die nk mjuk.. kang aku tipu, nk sgt ke?? nyesal la aku jjur gtw die psal smlm..

then, bru die nk elok.. huhu... da msj cm biase.. da ok da.. da elok da.. huhu... sume nye psl pizza je mule2... damn!

you make me smile.. (tibe2 je)

Sunday, February 13, 2011

i Hv 2 FaMiLy!! =)


seronok kn?? sronok ble ade 2 family.. tol x?? ade 2 ayah, 2 mak.. owg len ade 1 je.. kn3?? hahaha.. sgt bhagie la kn? sbb ade 2 rumah jgk.. tggal plih nk blk umah mne 1 je.. kn3??

hahaha.. aku ade 2 family.. yup! 2 family.. 1 family kandung, 1 family agkt yg mmg da mcm family btol... mne aku dpt family agkt ni ek??

dlu mse aku kcik, mse skola rendah... mama n ayah kje.. so, xde spe yg jge aku kt umah.. so, mama ade la knl sowg mak cik ni.. pgil die cik nor.. ade jgk yg pgil cik syam... but, i prefer 2 call her cik nor b'coz rse cm len dr yg len...(rse cm aku ni special ckt r..hahaha..)

suami cik nor plak (merangkap abah aku) kite pgil die cik malik ey.. cik malik ni la yg perkenal kn aku dgn sukan menembak.. die yg bwk aku g pemilihan shooter pahang.. smpat jgk la merase pgg pistol setahun lbh..

klu m'ikut fmily btol aku, aku ni ank sulong.. tp dgn ade nye fmily agkt ni, aku dpt sowg abg, sowg kakak dan lg sowg adik laki... wah.. mcm da lgkap da hidup aku.. huhu...

abg agkt aku, aku pgil abg rahmat... akak agkt aku plak aku pgil kak intan... adik agkt aku plak aku pgil mat seth.. dowg sume ensem2 n cantik2.. siyes.. ni aku xtipu.. aku sgt admire dgn kecantikan kak intan..

abg rahmat ni umr die ats aku 4 thn kot.. klu x silap la.. kak intan plak ats aku 3 thn.. yes! if i'm not mistaken la... mat seth plak msih lg b'sekolah dlm form 4.. bru je lps pmr ari 2..

dlu, mse kteowg kcik2... mcm2 pe'el msing2.. aku lyn je.. huhu.. aku ske... aku ni jns sume bnde aku lyn.. sume dowg wt, aku lyn.. ape dowg wt, aku ikut...

abg rhmat, die ske lgu2 linkin park... byk CD linkin park die ad mse 2.. hahahaha... mse 2 mmg tgh hot linkin park.. smpai aku hafal sume lgu2 die..(skg da x la..) abg rhmat ade sketbod (papan luncur la.. kn da kne bhase baku) mmg sakan r men bnde alah 2.. dr ujg umah smpai ujg umah..

kak intan plak die ske kumpul lrik2 lgu.. smpai da abs 1 bku skola yg wane coklat 2, die tampal lg.. (mcm bku latihan kje skola matematik la.. da abs, tampal tmbah kt blakang die..) aku pon ikut jgk.. wt cm 2 jgk.. tp xpnah pon kekal.. asik2 tukar bku baru.. hahahha... klu x silap aku la.. mse 2 die minat lgu dr kmpulan OAG.. slumber papa slumber wawa..

kak intan ade kasut roda.. bkn ksut roda yg roda die 2 dpn, 2 blakang 2 tw.. ni roda die m'mnjang stret je tw.. aku ske men bnde alah 2.. kteowg slalu men bwh blok r.. luas ckt.. rate ckt.. aku ingat lg, kasut roda 2 wane purple... ade lg ke x ksut roda 2...???

mat seth ni plak.. ske sgt men game.. men game kt komputer... aku da x ingat game ape.. tp die mcm kne jln2 cari musuh.. ade kuase cm super saiya.. kuase wane biru, merah... game pokemon pon die ade.. yg jln2 kt tman.. pastu msuk kwsan yg kne lwn ngn msuh.. mcm2...

mat seth pon ade jgk bnde mainan yg goncang2 kasi makhluk dlm bnde 2 mkn, lwn ngn msuh... digimon kot... lpe da.. huhu...

haa.. ni nk crite psal abah aku.. die minat mancing.. sgt minat.. slalu jgk g jeti kt pgkalan marin kuantan 2... mancing.. tp klu aku ikut, xdpt ikan bsr la.. nth! aku ni xde ong nk dpt ikan bsr kot.. hahahaha... kdg2 g uma sdare die kt jaya gading... kutip ape nth.. aku da lpe... g sungai tw... best sgt... aku pnah ikut...

cik nor plak... die sgt2 rjin msak tw.... aku ske g uma die.. msti die msak byk (aku ni kuat mkn..) huhu... ske tgok die msak.. aku xreti nk tolg ape.. tolg tgok je aku mampu wt... huhu... mne x nye... bwg merah aku nk kupas, die da siap da blender byk2 smpn dlm bekas.. bwg putih pon sme.. cli boh.. da tentu la bli yg da siap blend kn?? so, aku tgok je r... huhu...

aku ske jmput pisang cik nor wt.. sdap sgt... lg2 mkn time pns... huhu... cik nor pon pndai m'jahit.. die ade byk sgt bju krung... die blh siapkn bju krung x smpai sehari.. tere r.. mak aku pon x expert cm 2.. huhu...

fmily dowg ni aku sgt ske... love them so much! dowg sgt ske b'jln... cik malik plak, ade je dpt diskaun la voucher la.. ari 2, dowg ade skali bwk aku g genting highland... huhu... best gler r... aku ade tgkp gmbr.. tp lptop da format.. so, da ilang sume gmbr 2... huuuu... =(

aku da lme x blk uma dowg.. ble r aku nk blk uma dowg.. hmm... da rndu sgt kt dowg... cik nor pon da kol2 tnye ble nk blk... ble ek?? mtk2 ade cuti pjg lg.. aku nk blk jgk.. KTM pon da ade ni.. dkt da... uma dowg pon sblh je ngn KTM.. sng ckt.. huhu..


ni la fmily agkt aku.. (pic credit to: belalang tempur)


miss them soo much!!!

Thursday, February 10, 2011

mAcAm MaNa??

mcm mne owg blh dpt followers smpai beribu2?? sy nk jgk!!

owg len 2 promote blog die kt kwn2 die ke??

ermm... crite sy x menarik ey??

sy xtw nk tulis ape..

sory.. sy rse impian sy ni xkn t'cpai... huhu...

LoV3 iS Ov3r............

hmm.. entry yg ni, aku nk crite zman cinte monyet aku dlu.. blh x?? hope jgn ade yg amk hati k.. sje2 crite nk imbau kngn lme... skg, ati wa da teguh, kukuh, stie pd cik batman sowg je...

p/s: cik batman, dun worry k... just u in my heart... nobody can replace u... muax!

huhu.. aku wt entry ni, then, korg tgok la btape aku ni sgt2 STUPIDO dlm dnie percintaan suatu ktike dlu.. hahaha... sume berlaku skelip mate je..

mcm ape yg aku crite dlm entry yg lps... laki 1st yg wt aku jth minat kt die ade lah mamat nme soleh.. hahaha.. mybe sbb die nme soleh? sbb 2 aku minat die?? nth la bro... wa xtw np wa minat die mse 2... (tp wa b'syukur x 'dgn' die dlu, kini dan slamenye sbb.......................biar aku dan cik batman je tw. hehe..)

p/s: cik batman jgn risau.. nnt sy crite kt awk k! =)

dan2 je kami ni 1 skuad kadet polis... huhu.. die ni tggi.. hitam manis... sore sdap mcm ariel peterpan.. mse 2 mmg femes peterpan dan radja.. klu die nyanyi lagu dowg, sgt sjibik r sore die 2... aku ske dgr die nyanyi... die ske men drum..

die ni ske crite sume hal die kt aku.. kami ni blh dikatekn mcm bestfren r... rpt.. 1 team pon tw aku rpt ngn die... mcm abg dan adik pon ade.. hehehe...

kteowg ske kawad same2... slalunye aku, fahmi, die, zulfazreen, syaza, natalia akn same2 lumbe kwad spe pling laju.. dan... ofkos fahmi yg menang! huhu.. mmg die sgt tere kwad.. sore pon sdp klu bg comand.. caya la bro!

mlalui kdet polis la aku dan soleh rpt... soleh ni klas rancangan khas (klas dak2 pndai).. aku ni klas biase je.. aku stat join kdet polis mse form 1.. die plak mse form2.. so, kami stat knl mse form 2 r..

stat knl je aku da minat kt die.. aku simpan sowg2 je ape yg aku rse ni... kdg2 men tarik tali jgk.. tp nmpk gaye cm die x nmpk hint aku bg.. huhu..

aku mmg ske die sowg je mse 2... even fahmi hensem dan sasa, aku ttap ske die.. hahaha.. aku tw npe aku x ske fahmi.. sbb die mcm agk2 anti pmpn ckt mse 2... mulut pon mcm 'tut' ckt.. ckp men lps je.. nyampah jgk kdg2.. huhu...

then, abs di situ... soleh ni sume bnde die crite kt aku.. klu die clash or cple ngn someone pon die crite kt aku... siap tnjuk gmbr pmpn 2 lg kt aku (da gaye cm nk mtk restu dr aku je..hahaha...) psl family die pon die crite kt aku..

kdg2 jles jgk ble die tnjuk or crite psl cple die.. tp.. ye r.. kite ni spe.. dgr je r.. jles2 smpn dlm hati sudah.. asalkn die bhagie...

nk aku ulg lg ke madah yg aku tulis kt entry yg lps?? xpyh la kn? bce sndri je.. huhu..

aku sronok tgok die bhagie.. aku pon epi.. biar la die xtw ape aku rse, spaye aku x hilg die... means x b'jauhan dr die hnye krane prasaan aku yg bdoh t'hdp die ketike itu..

smpai naik form3.. aku still minat die... still stie dgn die.. (ceh.. mcm da cple plak..) aku diam kn je...

1 hari.. aku bli 1 majalah.. aku da lpe r tjuk die.. tp aku g tgok kt horoskop.. bintang sagi.. aku bce.. die ckp, aku kne luahkn ape yg aku rse kt owg 2 klu x, nnt aku mlepas.. aku bce ngn JULI AZLIN mse 2.. die pon da ckp " ha.. ape lg.. gtw je r.." aku xnk. aku xcaye horoskop 2.. 'mampos p la.. aku xnk ckp..'

then, after 1 month, kwn aku 2 g ckp kt soleh yg aku da lme minat die.. malu seh.. dan2 lps latihan kwad ptg 2, soleh pgil aku..

mse 2 aku da tw juli gtw da psl 2 kt soleh.. tp aku pure2 xtw r... soleh da ckp awl2 "lps kwad aku nk jmpe ko tw. jgn blk dlu." jntong aku da dbar je.. cuak beb..ap aku nk ckp nnt??

then, saat yg m'dbarkn tibe.. soleh tnye aku "btul ke ape juli ckp kt ak?" aku tnye blk.. "ckp ape?" then...

soleh: ko ckp tol2..
aku: ckp ape? juli ckp ape kt ko? (dgn mke da stat thn malu)
soleh: juli ckp ko suke aku. btol ke?
aku: (diam.. tnduk muke.. then angguk..)
soleh: adoy.. apsl ko xckp awl2?? da 2 bln aku single ko tw x...
aku: (monolog dlmn: apsl yg clash kali ni die x crite kt aku?)
soleh: aku bru je smlm cple ngn 'mina'..
aku: (dgn wjah yg tenang b'monolog dlman lg: WHAT?????!!!!!)
soleh: ko ni.. lmbt r gtw.. apsl x gtw awl2??
aku: (sengal plak aku nk gtw die yg aku ske die.. da mcm prigi cri timbe je.)
soleh: ok2.. aku hrp ko jgn tggu aku da.. klu kite ade jdoh, ade la... jgn tggu aku lg.. bkk ati ko utk laki len jgk..
aku: ok.. nevermind.. aku xksah.. tp kite still fren kn?
soleh: yup! kite msih kwn..

(di atas merupakan dialog antara kami berdua ketika itu)

ape2 pon, aku epi slagi die epi.. (mse 2 la) then kami kwn cm biase... jd lbh rpt smpai ade khabar angin t'sebar ke tlinge awek die bhawesenye aku nk rampas soleh 2 dr die..

hello!! sory der.. wa x desprate cm 2 la.. byk lg jantan len kt luar 2.. aku x ksah pon ngn laki kaw 2 nyah! insiden 2 wt hbungn aku gn soleh jd renggang dan sgt2 renggang.. (gdo) x bertgur lgsg...

ye r.. aku kcewe.. die xde mrh pon awek die wt crite bkn2 psl aku.. sdgkn die lbh knl aku da die tw crite sbnr.. stupido! huh! mmg kami gdo bsar mse 2...

smpai la da nk PMR... sume duk sibuk ssun krusi meje kt dwn.. dan sibuk2 slm2 cikgu, mtk maaf...

waktu rht 2 aku dpt tw soleh ade kt library... so, aku nekad jmpe die... aku x ske gdo2 ni... aku pon da agp die mcm abg aku mse 2.. so, aku g jmpe die utk mtk maaf dan trg kn hal sbnr... die pon mtk maaf psl awek die 2...

nek rht, aku t'selisih ngn awek die n the geng.. dowg pgil aku.. tp aku xnk jmpe dowg.. aku tw dowg da tw aku da b'baik dgn soleh.. so, dr jd bnde bkn2, bek aku wt don't know je ngn dowg.. aku maaf kn dowg dr jauh je..

then kami exam mcm biase... after that, da x jmpe da.. lme lost contact ngn soleh..

smpai la 1 hari die dtg mse aku ngh ade ltihan kwad skuad elit kdet polis kuantan... then t'srempak lg kt Megamall... pas tu trs hilg khabar brite...

dan aku dgr mcm2 crite bruk psal die.. but aku xtw la btul ke x... biar la die ngn hidup die.. aku epi ngn hidup aku skg b'same cik batman aku...

cik batman!! i love u more and more... more chips, more fun, more love... muaax!!!

p/s: ni sume crite dlu.. ape2 yg jd dlu, sume mse fkiran blom mtang (mcm la skg ni da mtang sgt)..so, hope amk crite ni sbgai crite dongeng je.. hehehe...


'SoLeH'

p/s: crite ni crite dlu.. hope klu ade yg bce, klu cik batman bce, jgn amk ati ey.. sj nk imbau kngn lame..

teringat aku zmn skola dlu... nme aku soleha.. t'jmpe plak dgn sowg mamat ni nme die soleh.. aku plak minat kt die.. mse 2 skola mnengah.. form 2.. byk persamaan antre kami.. 2 yg wt aku minat die...

kteowg same2 ahli kadet polis.
kteowg same2 minat kawad kaki.
kteowg same2 minat kumpulan peterpan (mase 2).
kteowg same2 ade mne soleh dan soleha.(haha)

aku ske die sbb die pndai nyanyi, pndai jge ati, sgt caring even dgn kwn sndri... aku ngn die rpt.. sume bnde die crite kt aku...

termasuk lah tiap kali die b'tukar GF.. die msti crite kt aku.. tnjuk gmbr gf die kt aku.. even ade prasaan jles dlm ati, aku wt tabah je.. hahaha...

owg ckp, cinte sejati rela derita demi melihat cinte nye bahagie... kn? nth la.. mse 2 mmg aku sorok sowg2 je prasaan aku 2... tp.. yela... owg blh lihat ssuatu dr mate kite kn??

lame2, kwn2 aku dpt tw aku minat kt soleh ni.. dan aku xdpt nk nafikn.. stakat kwn2 pmpn aku je yg tw.. sometimes, best jgk gosip2 n jd bhan gosip.. huhu...

last2, dowg stat pgil aku 'soleh'.. don't know y.. mybe b'coz aku minat si soleh 2 kot.. ohohoho...

1st person yg pgil aku soleh adelah shahadah a.k.a adah... then, sume ikut pgil aku soleh.. ye r... mse 2 aku plak dlm zman2 jahiliah... tomboy je.. mcm laki.. so, dowg nk pgilk soleha pon mybe rse x ssuai kot.. 2 yg pgil soleh.. hahaha...

aku wt entry ni bkn nk crite psal mamat bername soleh 2... tp nk crite wjud nye nme soleh dlm sjarah hidup aku ni...

after adah, rmai yg pgil aku soleh.. antarenye yg aku ingat:

A. geng aku mse skola SABS, Kuantan, Pahang.
  1. SHAHADAH SHARIFF
  2. SYAZWANA SHARIF
  3. NORLAILI
  4. AMALINA NADIA
B. geng aku mse skola Teknik Kuantan, Pahang.
  1. NORIKA HASANAH
  2. IQBAL HAKIM
  3. WAN MOHD SYAFIQ
  4. NURUL JANNAH
  5. ZULHILMI JUSOH
  6. NABILAH SYAFIQAH
  7. SARIKE (lupe nme sbenar.. hehe..)
  8. NORHAFIZAH
  9. HANI AFINA (cm ni kot eja nme pina.. huhu..)
  10. ALFIRA ELLANI (betul ke nme die ni?)
  11. ASWAD MUDA
  12. SITI (xingat nme pnuh)
  13. dan byk lg.. hrp maaf x dpt snaraikn.. lupe r.. hehe...
C. geng aku mse diploma kt UiTM Jengka, Pahang.
  1. FARAH YUSOF
  2. IZZATI ZAKI
  3. MAZIAH MAHMUD
  4. ADNIE BAHARIN
  5. ade geng da civil eng. aku lupe nme2 dowg...
  6. AINA SYAFIQAH (jap pgil soleh, jp pgil leha..)
  7. NURLYANA (bobeq)
  8. NAJIAN AFIQAH
  9. NADIA WARIS
  10. ade lg kot.. tp lupe jgk...
D. geng aku skg yg kt UiTM Shah Alam, Selangor.
  1. NURAZREEN AZOR
  2. NUR NAZURAH AZMI

blh thn rmai jgk r pgil aku 'soleh'.. lekat smpai skg... huhu... nth la.. ske jgk dpt nme 2... tp skg, "i da ayu la cik kak.." rse xssuai plak pgil 'soleh'.. tp just yg knl 'aku yg dlu' je lyak pgil aku 'soleh'...

sbb ape?? mreke tw my life style yg dlu.. dan mreke lbh knl rpt ngn aku skirenye mreke knl 'aku yg dlu'... hehehe...

CHILL!!

Monday, February 7, 2011

Bi Bi KiYu...


ehem.. uhuk3 (terbatuk2.. mklom la x bpe sihat sgt).. ari khamis bersamaan 3hb 1, 2011 aku blk ke kpg.. aku, kak long, ngn ayik nek kete Gen 2 hitam belongs to kak long..

perjalanan kami sgt m'excited kn.. hahaha... knp??? sbb jem... hahaha... siyes!! aku ngn kak long sgt happening dlm kete sbb jem... nk tw reasons die?? sbb..............

kiteowg dpt usha pkwe2 ensem n macho tambah bergaye dan segak dr dlm kete je.. hahahaha....

sgt2 best! mse 2 da xpk pkwe yg sdie ade da.. hahaha... men usha je.. (ala.. dlm kete je pon.. bkn dpt ape pon... tgok muke je kot..) hahha.. yg hot2 mmg byk la.. smpai juling2 mate kteowg tgok depa suma... hahaha..

dlm mse yg same duk kteowg tgh bsing2 usha pkwe kete sbelah, si ayik plak tgh sdp diulit mmpi... hahaha... last2 die bengang sbb kteowg ggu die tido.. hahaha... die nk m'bbel tp die g tpon kwn die.. die bbel la kt kwn die 2..

sgt la ksian kt kwn die 2... ayik bengang kt kteowg, kwn die plak jd mgse dgr ayik bbel.. hahaha... kteowg plak mkin lg rancak m'gedik dlm kete 2... pkai spek, tgkp2 gmbr... hahaha... sgt xleh blah...


ni la yg aku dan kak long smpat lakukan dlm kete..


prasan cun je kn? hehe...

suddenly kn... ade mat scrambler lalu kt tepi kete Gen 2... yg cannot go nye, aku kebetulan memandang ke arah mamat tersebut... lg xleh blah, aku tgh t'snyum... dan lgsg xleh blah, mamat 2 men agkt2 kening plak kt aku.. sgt la excited thap gaban.. hahahaha... trs jrit kt kak long "kak long!! ade owg usha kite!! hahahaha!!!"

stat r aku prasan cun kn... asik duk pndg mamat dlm kete sume wt mke sombong, skali mat scrambler yg usha aku, mmg rse la jgk dri ni laku n cun.. hahahaha... sengal! stop la pk bnde2 prasan cik leha oi.. haahahha..

then akhirnye, smpai la kami ke kpg halaman dlm pkul 12 tgh hari...

ptg, mak aku sibuk2 wt bhan2 nk msak.. utk ape?? mlm 2 kteowg ade BBQ la... huhuhu... mak aku suh aku amk atok neng aku dr uma die bwk ke uma aku.. aku pon amk r dgn menaiki krete.. yeayh! ni la pluang aku nk jln2 nek kete bpak aku.. hahahaha...


atok neng ku.. (pic credit to: kak jumie)

after amk atok neng, aku g la b'jln2 ke bukit b'same2 ayik.. (mtk die blnje sluar...hahahaha) after 2, kteowg blk..

kul 6.30 da stat hidupkn api.. nk pggang aym.. huhu... sgt best..


sepit idung jiji!! hahaha...


jemput mkn pakcik makcik..


laser otomen!!


best pic!


rock! my cousin..


msak ke x? pns tw nk msak bnde alah ni..


tgok.. camera pon berasap2 da..


peh! da mcm alam bunian da..


tgok leader msak BBQ.. huhu..


yg bju putih 2 penyebuk je...

BBQ berakhir pd pkul 12.. sgt best.. msing2 da warek (kenyang).. aku siap pgil cik batman n the geng.. bg dowg rse BBQ aku msak.. huhu...

ni bru actvt pertame aku kt kpg.. ade lg tw... lek2.. sbar.. nnt aku cite k... lyn.....

Thursday, February 3, 2011

Try......&......eRr0r


hahahahaha.. aku xtw np nth.. sjak kbelakangn ni, aku jd sgt2 addict dgn 'FITTING ROOM'!!! OMG!!! knp2?? hahahaha...

da beberape hari aku kuar jln2 shopping kompleks ngn akk spupu aku.. die ni ske la sgt g kt tmpt jual2 bju.. aku plak jenis 'i follow'...

so, die pon jnis ske skong je and bg idea2 utk bju2 yg aku nk try (knon2 nk beli).. aku ske tol cube2 bju...pastu brangan..

hahahaha... sgt2 best... mle2 kt JJ (Jaya Jusco) kiteowg g jln2 kt tmpt bju.. tgh sale!! best! tp sale2 pon, mmg cantik la harge die kn... wlaupon da diskaun... huhu.. aku men amk je semaksimum yg blh helaian bju utk aku bwk msuk kt fitting room... hahaha....

mcm2 bju cntik...aku plak ske bju yg wrne striking2 pnye.. hahahaha... dlm fitting room, sempat lg r aku tgkp gmbr utk bju yg aku try 2.. hahaha...


bju ni cntik.. tp xdpt bli sbb mhal.. huhu...


bju ni aku ske.. sbb die pink.. tp mhal jgk..



hahahaha.. last2, try2 je... xbeli pon.. sbb sume mhal.. xmampu beb... wa student je.. sy dari kuage ssh (ayt simpati)..

tesco selayang... weh! tesco je kot.. bkn tmpt branded2 bro... hahaha...

aku try lg bju.. best.. cantik...

hahahaha... ni la die bju yg pling cntik kot aku try.. haha...


tp yg xbest nye, aku xdpt bli.. sbb mhal... huhu... sib bek akk spupu aku ade.. die blnje r sparuh.. byr half2.. huhu.. dpt la 2 helai bju... tp aku xtgkp plak gmbr nye.. hahaha... so, xdpt nk ltak kt cni.. bju nye cmtik jgk r... huhu... best sgt rse nye...

agk2 ble r aku dpt bli bju2 mhal cm ni.. huh! moge aku dpt kje best2 r.. gji pon msti r nk best2.. dpt r shopping bju mhal2 branded2.. hehehehe...

i wish i can!!







Wednesday, February 2, 2011

ThAiPhUsSaM... aAmMmA! (taman botani)


dari masjid putrajye, kami pon bergerak menuju ke destinasi sterusnye..

pd mulenye, kami bercdg ingin trs pulg ke shah alam.. tp tnpa kami sgke, kami terlihat signboard yg tertera 'TAMAN BOTANI'... kami trs belok ke arah yg ditnjuk...


>proof kami g Taman Botani<


wahh!!! akhirnya....... kami tiba di destinasi yg kami x plan lgsg.. huhu... kami pon bersama2 menjelajah lokasi tersebut...


cantik kn? mcm istana kyngn pon ade...


da mne pon taman, kompom la byk bunge kn3?


ade gaye model x? hahaha...


pos ala2 mnje gitu.. haha...


cik yellowduck dan cik naz yg always ngn air tin f&n die 2..


aku dan cik naz dan air die lg...


ha.. yg ni pos agk2 18swx ckt ey.. haha...


sape tgkp gmbr spe??

gmbr pling comey lg.. haha..


hmm... after da pnt meronda taman botani ni, smpai da mlecet2 kaki aku, kami pon pulg ke shah alam...

mse nk blk 2, tgok2 meter myk, da mcm dlm keadaan kritikal.. sgt mencuak kn.. mate mlilau mencari stesen petrol... huaaaa..... eden tkot klu di wt nye kne tolak kete.. abs la kecomelan wa... jtuh la sham... xkn nk wt mcm iklan deadorent 2 kn? blh tarik 6 jejake ensem dtg tolg beki kete plak kn? ceth!!!

da msuk highway pon xjmpe lg stesen myk.. wa da mkin cuak ni.. di tmbh lg dgn rkn2 wa yg tmbh2 mter cuak nye... da la aku sowg je pling macho dlm kete 2.. klu aku da panik, kompom la 'aweks2' aku 2 panik thap gaban dr aku.. so, spe yg nk jd hero nnt???

akhirnye, kami berjumpe dgn stesen myk.. alhamdulillah... xde r byngn menolak kete lg.. hahaha... da isi, bru kami grak dgn hati yg tng...

hmm... knon2 nk g tman 4 musim la knonnye kn.. tp skali, xjmpe jln.. kami g kbur plak (memorial park).. hahahaha... slh jln da.... doyai... tp da ptg.. mls la nk cari jln ke sane.. kami pon ke seksyen 7 utk m'beli bku..

TETAPI!!! alangkah sedih nye... kdai 2 ttup plak.. huaaaaa... x tw r psl ape ttup kn? mybe dowg g Batu Cave kot.. alahai.. terpkse tgguh plan nk bli bku ni ke mggu akn dtg...

dlm plan kami, nk pulg ke kolej b4 kul 6.. tp sperti yg x disgke, kami pulg lwt mlm 2... 10 mlm.. asal nye, kami sewe smpai pkul 9 je.. tp, abg yg sewe kn kete 2 asik ckp "10 mnit lg abg smpai.." tp last2 smpai kul 10 bru die smpai.. kire nye 1 jam free r... hahahaha...

untg kteowg sbb smntare tggu abg 2 smpai, kami ronda2 UiTM.. lrong2, jln2 yg kami x pnah lalu, kami redah je.. hehehe...

berjaye jgk la tgok masjid yg ade kt dlm UiTM ni.. huhu.. kul 10, kami pulg ke blik masing2... huh! sgt penat tp sgt2 hepi =)

clebrate cik naz pnye bday sbnarnye.. huhu...

EPI BDAY CIK NAZ!!!

YG KE 21THN!!

LOVE U!!

FRENS 4 EVA!!

Tuesday, February 1, 2011

ThAiPhUsSaM... aAmMmA! (masjid putrajaya)

sambungn dari entry yg lepas...

after jln2 kt alamanda, kami pon bergerak ke masjid putrajaya utk menunaikn tggjwb kami sbgai umat islam... menunaikn solat zohor di sana...

cuace agk pns dan cerah.. mklom la.. ketika 2 bru pkul 2ptg.. sgt2 terik sbb kkurangn pokok2 di sane.. jd, xde tmpt teduh la...


kompleks krajaan..


dlm msjid putrajaya...


luar masjid...


jd model iklan air mineral harge rm3.50..ok...


possing jgn xpossing..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...