Sunday, December 25, 2011

There’s no one like you (No Other)

hello!! skang ni tgh musim hujan je kan?? suhu pun sejuk je.. kalau tido, selubung dengan selimut, memang x nak bangun.. tol x? hehe..

seiring dengan musim hujan dan suhu yang sejuk ni, hati aku pon sejuk je.. (kadang-kadang panas jugak dengan perangai cik batman.. hehe..)

aku duk syiok layan lagu kasih-kasih sekarang ni.. bile dengar je, terbayang cik batman.. macam slide show je dalam kepale otak ni.. dengan background lagu kasih-kasih cam ni..

and i've found 1 song yang buat aku rase aku nak bagi kat cik batman la.. nak cik batman dengar and understand lagu ni.. aku bagi ikhlas from the bottom of my heart..

(lirik ade ubah sikit untuk sesuaikan dengan jantina ye..)

klik ni dulu baru bace lirik ni.. 



There’s no one like you (No Other)

There’s no one like you, even if I look around it’s just like that, where else to look for?
A good person like you, a good person like you, with a good heart like you, a gift as great as you
How lucky that I’m the person who will try this hard to protect you, where else to look for?
A happy girl like me, a happy girl like me, the girl with the happiest smile like me

Your two warm hands gets cold when I’m cold
Your heart that used to be strong becomes sensitive when I’m hurt
Take my hands silently, hold me silently, I’m only wishing for such little comforts
You don’t know my heart that wanted to do more just for you

Call out my heart, free my soul
It always felt like the first time, these remaining days are more than the time that I came to love you

When my greedy heart gradually search to other directions
When my mind can’t handle whenever my greed grow even more
I know all those reasons that clearly says that you’re here, it’s the only one
I’m always thankful. I could do better as you do

You know, I’m a little bit shy sometimes, you don’t know but you’re burning like the sun, please understand my feelings
Even those guys that appears on TV shows are sparkling, you’re always be the one in my eyes (I’m going crazy crazy Baby)
Hearing you tell me that you love me, I have everything in this world, You and I, You’re so fine, is there someone like you?
I love you Oh, please know it, to me there’s only you, that I stupidly see you as my everything

We arrived on the same road, we’re just the same, how surprising, how grateful, it’s love



yes.. there is no one like you.. just u in my heart, JUST YOU:ONLY YOU.. ^_^

cinta awak untuk selamanya..

Thursday, December 22, 2011

LOve MaTh

Keindahan matematik


1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987
1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543
12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111

9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654 x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888

Hebatkan?

Dan cuba lihat simetri ini:

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111 = 12345678987654321

Sekarang tengok ini

101% dari sudut pandangan matematik :
Apakah ia sama dengan 100%?
Adakah ia bermaksud LEBIH dari 100%?
Kita selalu mendengar orang berkata dia beri lebih dari 100%?
Kita selalu dalam situasi di mana seseorang mahukan kita BERIKAN SEPENUHNYA 100%
Bagaimana nak MENCAPAI 101%?
Apakah nilai 100% dalam hidup?
Mungkin sedikit formula matematik di bawah boleh membantu mendapatkan jawapannya.

Jika:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Digambarkan sebagai:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

KERJA KERAS

11 + 5 + 18 + 10 + 1 + 11 + 5 + 18 + 19 + 1= 99%

H-A-R-D-W-O-R- K

8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

Knowledge

11 +14 +15 +23 + 12 5 +4 +7 + 5 = 96%

SIKAP

19 + 9 + 11 + 1 + 16 + 4 + 9 + 18 + 9= 96%

Dalam Bahasa Inggeris;

A-T-T-I-T-U-D-E

1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

Sikap diri atau attitude adalah yang perkara utama untuk mencapai 100% dalam hidup kita. Jika kita bekerja keras sekalipun tetapi jika tiada attitude yang positif dalam diri kita, kita masih belum dapat mencapai 100% lagi.

Tapi

LOVE OF GOD

12 +15 +22 +5 +15 + 6 +7 +15 +4 = 101%

atau

SAYANG ALLAH

19 + 1 + 25 + 1 + 14 + 7 + 1 + 12 + 12 + 1 + 8 = 101% =))

Tuesday, December 20, 2011

mY 21sT BiRtHdAy.. yeay!! part 2

this is continuous from last entry mY 21sT BiRtHdAy.. yeay!! part 1

sesampainye we olls di Mahkota Parade (cik batman parking moto kat situ..sebab 2 jalan kat situ je), kami  jalans dalam MP.. tengok SALE!!! baju, kasut.. aaarrrggghhh!! malang nye aku xde money la..so, diam2 jela kan.. even ade cik batman, i olls x nak la mintak2 sangat.. if i olls pegang bende tu then die says "sayang nak?".. so sweet la kan.. ofkos i olls jawab NAK!! huhu..

but each kedai yang i olls masuk, die wat muke macam nak lari je.. haha..so, i olls x nak la meminta-minta ni... kesian plak kat die nanti sebab aku, wit gaji die abis plak.. so, i olls diam je la..

next, we olls g tingkat atas sekali..untuk ape?? haha.. i olls da merayu-rayu minta cik batman teman i olls tengok Ombak Rindu.. then, maybe for the sake of my birthday, die setuju nak teman..so, we olls pon g la beli tiket..pukul 2.30 p.m.

ni dia tiket Ombak Rindu..

sementare tunggu wayang 2 nak start, aku ajak beliau jalans dulu.. kiteorang g 1 kedai baju murah kat sebelah capcorm.. nampak dress yang i olls cari, but, sangat mahal..RM49.90 kaw! i told cik batman, kat KL Sentral lagi murah RM29.90.. then die suh i olls beli kat sane je..and he will bank in kan money for me.. sebagai birthday present la konon..hehe.. but, sweet~ ^_^

then aku terjumpe subang sangat cute.. i olls amik 3 design (epal, butterfly and circle) then i olls suh cik batman plih coz i nak rase berbangge bile wearing the choosen earing from him.. and he choose the circle one.. ntahla.. die ni suke tol bulat.. x paham gak aku kadang2.. he buy it for me k. kaw hado??

then i olls ajak die karoke OK! KAROKE der.. die ni mne la suke sangat g karoke.. tapi, at that time, aku ajak die, dengan ringan and senang hatinye die setuju! excited giler noks.. kiteorang pon karok 2 lagu.. yang aku ingat lagu yang aku pilih je la.. takdir dan waktu by mega.. yang die pilih x ingat plak.. tapi jay2 yang nyanyi..

then we olls pon masuk la hall wayang 2.. dengan berbekalkan popcorn and air mineral, kiteorang layan aaron aziz and maya karin.. yang x best nye, die kacau i olls nak feeling taw.. duk suap i olls ngan popcorn 2.. but, the best part is when aaron ckp "izinkan abang jadi pelindung izah", he hold my hand tightly OK! i will never forget that moment..

setel sudah tengok wayang, kami pergi makan pizza coz da lame giler x makan pizza ngan cik batman..

 sempat posing dulu before makan.. LOL!


 ~sweet~


 ok, i really love this pic coz cik batman yang amik pada angle yang bagus.. thanks sayang <3<3


 ~memory 2011~


 udang datang dulu, udang la yang habis dulu..


 konon nak amik gmbar ala2 photographer la tu..



 perebutan nenas atas pizza, ini la jadi nye.. hahaha..


 cik batman punye resepi yang x jadi.. udang lemas di sup mashroom..


 panjang die tarik 2..


 eeeerrrkkk! kenyang sudah..


pose terakhir before kami berangkat ke destinasi lain..

after da kenyang, kami gerak la dari MP 2.. mase 2 da pkul 6 p.m kot.. i olls ingat cik batman nak bawak  i olls balik da.. suddenly die bawak i tengok sunset kat tepi pantai (tapi macam benteng je).. aku xtaw la ape nme tempat 2.. i terharu sangat.. 

hangin sepoih sepoih je meniup-niup.. i olls suke bercerite and he will be good listener.. coz die pernah bagitahu yang die suke dengar i olls cerite.. and tiap kali i olls senyap je dengan die, he will ask me "kenape diam? cakap la."..really u want me to speak? hah kaw! sekali aku da cakap, x benti la jawab nye.. haha..

kul 7, kiteorang gerak balik la.. die xnak lepak kat tempat air maghrib2.. katenye ade 'bende' maghrib2 kat tempar air cam tu.. so, we olls gerak balik muar..

before sampai rumah, we olls singgah bukit gambir coz die nak belikan perfume sebab aku cakap perfume aku da abis.. i olls beli due(2) perfurme (britney spears and apple).. 

after that we olls g makan.. da lapar sangat da aku tengok cik batman 2.. kesian plak.. after makan, die singgah 7e and buy coklat for me coz aku cakap aku da lame x makan coklat.. tetibe rase nak makan (mengade-ngade kan??)

then, we olls balik umah dengan hati yang sangat gembire walaupon penat.. huhu.. best experience la for me sepanjang ngan die ni.. i love him very much..

*aku kene wat something special ni untuk birthday die plak.. idea?

mY 21sT BiRtHdAy.. yeay!! part 1

hello guys!! long time no see yaaay!! seriusly rindu gila kot kat blog aku ni.. tapi macam tak dak masa je nak hapdet..so, biarkan masa menentukan bila jari-jari aku ni nak menari-nari atas keyboard ni..

peh!! da lame tak menaip panjang-panjang, jadi slow sangat jari aku berdansa.. da ala-ala dansa ballet je.. (background music)

entry kali ni aku nak cerita pasal birthday aku yang ke-???? pandai... good boy.. good gurls.. ok.. bkak buku matematik, kite belaja bahagi hari ni..

aku rase birthday kali ni sangat lah sweet sepanjang aku hidup 21 thn ni dan bercinte selame t***h tahun ni.. ^_^

2 weeks before birthday aku, cik batman dah remind me balik kampung pada 09/12/2011 (die cek kalendar dulu taw). aku ni suke wat muke sikit..aku wat muke x mengerti (ok, macam mana icon muke x mengerti?) ?_?

haha.. begitu sekali.. due kali? TIDAKLAH!

then, 09/12/2011 tpat jam 6 p.m, aku smpai di laman rumah aku yang indah itu.. naik kerete kawan aku.. tumpang die.. thanks azlan razali.. ^_^

aku x contact cik batman langsung pon pada hari tersebut.. aku menanti je die yang contact aku.. tapi, dengan hati aku yang dah x sabar nak bagitau die yang aku ni da dekat ngan die, aku ngalah laa.. haha.. aku pon mesej die..

then, that night, we olls makan rojak wak jasman (rakyat serom 5 ofkos taw) kat anjung rumah aku berdue.. aku suap aku, aku suap die.. die?? xsuap aku.. haha.. xswet! (dush3!)

and that night, i olss rase my mom sangats (ok, plural) memahami aku.. selalunye, pukul 11 malam die akan suh aku masuk rumah da (means cik batman kene balik la).. but, she's very the sporting mom lah!! beliau biarkan i olls lepak ngan cik batman till 12 a.m.. then, 12.15, i la yang halau cik batman plak.. haha.. yela, mentang-mentang mak dah bagi green light sikit, x kan nak kaut sume kan?? sikit-sikit dulu.. huhu..

that night, pukul 12 a.m (means da masuk 10/12 la kan?) he hold my hand tightly, then says "sayang, happy birthday.. love you.. bla..bla..bla.." (aish.. xkan nak mention kat sini ape die cakap.. secret ok.. huhu..)

then, ofkos la dapat free call right? den gayut la sampai pagi.. tido pon, biar je tepon 2.. xnak letak.. haha..

birthday aku, jatuh pada hari sabtu.. hari tersebut, die keje.. so, xdapat la nak g jalans(plural)..melepak la aku ngan sepupu aku and the geng, g karok kat giant muar.. dorang belanje ok.. aku kering sangat-sangat time 2.. huhu..

so, malam 2 la peluang yang kami (i olls n cik batman) amik untuk ber'dating'.. kiteorang keluar g muar je.. makan KFC, g uptown muar (hah! kaw hengat shah alam je hado haptown?)aku cari dress sebenarnye, tapi xde dah kat situ..

kebetulan malam 2 ade gerhane bulan, so nak lepak tempat biase date xdapek la.. coz ramai sangat manusia di sana.. so, x dan la nak feelings luahan perasaan ke bagai.. kiteorang pon balik la malam 2 after jalans kat haptown 2..lagipon, kerete die wat hal plak malam 2.. (dalam ati ni da macam kecewe sebab pikir esok mesti x dapat jalans g melake T_T)

malam 2 aku da wat muke da (aku ni memang suke wat muke, mak aku cakap muke aku dapat tunjuk ape dalam hati aku).. cik batman pujuk jugak tanpe putus ase.. die janji ape pon jadi, mesti jalan g melake..so, aku pon happy la sikit.. :-)

esoknye, aku tunggu khabar berita dari cik batman (jadi ke x g melake ni).. lebih kurang pukul 10 (seingat aku la), cik batman mesej aku.. die cakap kerete x dapat baiki.. huaaaaaa!!!! kecewa3!! xdapat jalans la cam ni..

tapi die sangats responsible towards his promise.. he ask me "naik moto nak?".. aku sememanhnye x kesah..nak nek beca pon boleh..haha.. tapi aku yang kesian kat die.. jauh 2 nak g melake.. naik moto plak 2.. berdue plak 2.. klau sorang 1 moto, x pe.. xde lah penat sangat.. tapi die sanggup dengan syarat aku xmekap, and pkai simples je.. sebab nak nek moto, xkan aku nak mekap? cair la nanti mekap aku...jadi lagi buruk plak muke aku..

so, we olls pon gerak ke melake menaiki moto..dan2 rintik2 ujan turun.. nasib baik x lebat.. masih boleh diredah lagi.. kami meneruskan perjalanan.. tengah jalan kat trafik light, ternampak anak kucing mati.. terdiam kaku.. kesian die.. we olls ni pencinta kucing..amatlah sedih melihat kucing tersebut..

kami meneruskan perjalanan walau sedkit sebanyak terpakse meredah rintik hujan yang begitu rintik dan x selebat mane.. akhirnye tiba di lokasi (Mahkota Parade)..

aku terpakse wat by part entry ni sebab panjang sangat la..takut bosan plak membace panjang2 macam ni.. to be continue................

mY 21sT BiRtHdAy.. yeay!! part 2

takut atau penakut?

Saya tidak takut akan ketinggian,
Saya hanya takut andai jatuh dari ketinggian itu...

Saya tidak takut akan kedalaman lautan,
Saya hanya takut kalau saya gagal menyelami kedalaman itu...

Saya tidak takut akan kegelapan,
Saya hanya takut akan isi yang ada di dalam kegelapan itu...

Saya tidak takut untuk mencintai awak,
Saya hanya takut kiranya cinta saya ditolak dan tidak diterima...

saya takut kehilangan awak cik batman.. love u soo much..

puisi terindah

tadi aku sibuk tgok2 facebook.. dan dan aku ternampak puisi yang sangat menyentuh hati dan perasaan aku sebagai seorang wanita@perempuan..

puisi ni setahu aku, zahiril azim bacekan untuk shera ayob.. sweet sgt2..


Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala

Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.


T_T nk nangiis...

NEVER...

never say i love u,

if u really don't care..

never talk about feelings,

if they aren't really there..

never hold my hand,

if u gonna break my heart..

never say u are going to,

if u don't plan to start..

never look into my eyes,

if all u do is lie..

never say hi,

if u really mean gudbye..

if u really mean forever,then say u will try,

never say forev...

Thursday, October 13, 2011

Jom kita main 1 permainan


bergelak sebentar atau senyum sejenak. release tension~

i) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar


ii) Pilih nombor hari jadi anda:

1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan


iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat


sambungkan bg jadi 1 ayat..
KONGSI-KONGSILAH JAWAPAN ANDA~ (JAWAPAN JUJUR BARU BEST) ~

KL gangster

huhu... sume orang tw pasal crite ni kan?? hero die..... peh!! aaron aziz 2... crite ni mmg best kn?? 2 yg dpt kutip smpai b'belas juta.. kaye samsol... sol3... papa bangge dgn sol.. hahahahahha...

ni aku ade dpt dialog2 1 watak nme nye 'ajib' dlm filem ni...


-AmaCAm cuTi paNJaNg bEST~~~

-Sekarang wa boleh simpan wa punya sengat,sebab wa dah penat..~~

-sayur kita jual satu kilo 3,4 ribu bro! ini satu kilo 3 ringgit lu mau jual ka?

-Lu Menyalak Manyak Kuat!!Selupe Anjing u taw ka!

-Lu ada pistol ha? lu kasi tembak. sini!! sini

-Lu tau ka? lu tau ka? lu tak tau maa

-Tengok wa punya lutut, tara goyang kan?

-kalau aku sembelih kau 18, baru kau taw tentang penyesalan tau tak.."

- lu,wa,dragon..perempuan,karaoke..baru SELESA

- ini olang a..suka makan sambil berak...~~

- lu rembat malik..,gua rembat lu....

-heiiiiiii!!!!!!! lu sembang... lu hantam ma,kasi mati ini hali satu kali,wa pun suda bosan hali2 tengok lu punya muka lu tau ka?? heii shak!! lu rembat malik, wa rembat lu....

- Nang Bo Ti Nang Kui Bo Ti Kui, Hati Serupa Batu~

-haiiya busuk punya org suda mari ma,ini org ha,suka makan sambil berak~

haaaa... korg byg kn la.. ade yg minat crite ni smpai blh hafal dialog2 plakon nye... peh!! nth bpe kali die togk cite ni nth.. 2 yg samsol 2 manyak untung maaa...

aku pon ingt2 lpe.. tp mmg the best film r... salute r lu SHARK!! hahaha...

Jom KETAWA..

Soalan² bangang yang kadang² buat orang bengang.

1) BILA ORANG NAMPAK KAU BARING TUTUP MATA ;
S : Kau tidur ke?
J : Tak lah , aku tengah training macam mane nak mati. Haha !

2) KAU BAWAK TV YANG ROSAK JUMPA TECHNICIAN UNTUK DIREPAIR ;
S : Ye? Nak repair tv ke?
J : Tak lah , aku bosan! Saje laa aku bawak tv ni jalan².

3) TIME KAU BARU BANGUN TIDO ;
S : Kau dah bangun?
J : Ish tak laa , aku tengah tido sambil jalan laa.

4) KAWAN KAU CALL PHONE UMAH KAU ;
S : Weyh mane kau sekarang?
J : Sini , kat bus stop !

5) ORANG NAMPAK KAU KUAR DARI BILIK MANDI BASAH² SAMBIL PAKAI TOWEL ;
S : Kau baru mandi ke?
J : Mana ade , aku jatuh dalam lubang jamban tadi !

6) PUKUL 7 MALAM , KAU BUKAK PINTU UMAH , BARU BALIK DARI KEJE ;
S : Hai , baru balik keje ke?
J : Tak lahh , baru nak pegi nih !

7) KAU KAT DALAM TOILET , PINTU BERKUNCI , ADA ORANG KETUK PINTU ;
S : Ada orang tak?
J : *suara kiut* Mane ade orang. Ta*k yang tengah bercakap ni ! =.='

Sunday, May 29, 2011

kau bahagia aku gembira

sory guys.. lame sudah aku x menghapdet blog aku ni.. post aku kali ni aku nak cerite pasal saat kau bahagia, aku turut gembira.. hahahaha.. macam ape je tajuk nye..

ni aku nak story sikit.. awal bulan 5 ari tu, batman aku pergi konvo.. sedih nye, aku yang tak dapat join... tak pe la.. tak nak ganggu anak beranak bergembire.. hehe.. tak dapat ikut pom, aku dapat rase 'feel' nye..

kebetulan tarikh die konvo jatuh pada tarikh aku exam secand last paper... memang tak dapat nak elak la.. kalau kelas je, boleh jugak aku ponteng.. haha.. (budak nakal).

balik kampung, aku dihidangkan dengan gambar2 sepanjang die konvo tu je la... tak pe.. aku boleh nampak wajah kegembiraan die mase tu.. seronok sangat die kat sane...

jom check it out!!


seronok beliau ber'posing' dengan adik bongsu kesayangan die ni.




posing abang hensem kite ni. mahal taw.




ade cerite pasal banner ni taw.. hahaha..




ape yang dimenungkan tu? mesti rindu kat cik adik di sini kan? ehehe..





beliau konvo bersame ibu dan adik nye sahaje.. cube cari saye dimane.. haha..

hensem abg batman saye ni.. muke suci je before gerak ke putrajaya.. nak tengok? korang mesti tak caye.. mesti ingat die buat plastic surgery.. hahaha...



ni gambar before dorang gerak PTRJYA..

siyes aku cakp.. first2 aku tengok gambar ni, pergh!! hensem sial mamat ni.. bikin ati wa cair meleleh.. nampak die kuruih gler.. suci killer vavi muke die.. kire nye, kalau tengok, mak2 mertue sume cakap " boleh la ni jadi menantu aku".. hahahaha... really2 love this pic..




aku tak taw la apsal die pkai baju wane putih ni wat aku cair..



haaa.. kalau tengok gambar ni, ala comel nye.. anak sape la ni wat2 muke cute.. ahahaha..




manje tol la die ni.. kan3?? hehe.. <3




bangge sangat die dapat sampai putrajaya..

ffuuuhhh... pas ni aku konvo, aku nak heret die jugak.. tak kire.. nak jugak.. nak kongsi kegembiraan bersame2 insan yang aku sayang.. muahahahahahahahahaha....


congratulation BATMAN!!!

Wednesday, March 30, 2011

Gempar!!


gempar!! gempar!! gempar!!


hahaha.. mcm tkut je bunyi nye.. xde la.. ni gempar utk aku je. b'coz of this person, aku jd terharu.. aku jd malu.. aku jd gumbira!!!!!!! hahaha.. nk tw spe??


haa.. sbb akk ni la.. kak jumie.. (yg laki 2 tunang die ey.. abg spupu aku..)


aku sgt epi sbb akak jumie ku syg ni sbb... sbb.. sbb die la tbe2 blog aku ade rmai visitor... terutamanya dr mlaysia..

klu b4 ni, visitor dr mlaysia ade la dlm 50++.. tbe2 disbbkan entry aku yg psal berus gigi dan ade gmbaq akak jumie yg bru smlm aku wt, dan jgk disbbkn oleh.....................

status die kt facebook..


ni jgk la penyebab blog aku tbe2 ade rmai pengunjung.. hahahaha.. gle best r rse!!! thanks 2 kak jumie.. i lap u lah!! bgus2.. ia memotivatekan aku utk trus menulis (menaip) di sini...

bahagia sgt2!! visitor aku tbe2 melonjak naik hampir 3x gande dr biase.. (lbh kurg) hehehe..

entry psal berus gigi 2 aku rse nk buat sbb aku tbe2 rse xnk mkn sbb bru lpas mndi dan gsok gigi.. so, aku pk, bnde ni blh gk wt org kurus.. 2 yg aku terpikir idea 2.. then, kak jumie plak ade buat entry mengatekan wlaupon x sekurus Erra Fazira (maaf kak jumie..xtw nk elobratekn mcm mne utk pkataan ini..) die tetap maintain sihat walafiat...

dan aku pon sgt2 skong dgn kenyataan die 2 bhawe, xksah la bdan saiz brape pon, asalkan sihat tbuh bdan, sgt2 alhamdulillah... thanks kak jumie!! i really2 appriciate it lah!!

sbnarnye, agk malu jgk ble ade rmai yg bce blog aku ni.. sbb aku tkut ade yg aku slh tulis ke... blh menyinggung prasaan org ke.. risau jgk sbnarnye.. hehehehe.. ape2 pon, enjoy ur reading..!!


muaaaaaaxxxxxxx!!!! ^_^

Petua : Melayan Isteri

1. Sebelum tidur, peluk dan cium isteri. Tidak semestinya cium di mulut tetapi di dahi, di pipi atau mana² bahagian yang biasa dicium….


2. Kemudian, lafazkan ucapan I love you… Kalau nak cakap “Abang cintakan Ayang” pun boleh tapi… Dah jadi budaya kita agaknya nak sebut I love youlebih mudah…


3. Renung wajahnya. Berikan renungan seolah itu kali terkhir untuk anda melihatnya. Kemudian belailah rambutnya.


4. Cuba nyanyikan lagu paling romantis untuk dia. Kalau rasa suara tak sedap, boleh dengarkan lagu yang sebegitu sambil katakan lagu itu anda tujukan khas untuknya.


5. Jika masih ada masa, ulang cerita tentang zaman sebelum berkahwin atau zaman bulan madu. Jangan cerita semua. Satu hari ungkit satu cerita. Tapi yang seronok sajalah. Jangan ungkit masa bergaduh pula…


6. Ajak dia berbicara tentang anak dan keluarga. Ceritakan apa yang dia dah lakukan untuk anda dan anda amat berterima kasih dengan perbuatannya.


7. Kalau mampu, ceritalah tentang isteri² Rasulullah saw dan bagaimana mereka menghadapi cabaran.


8. Tidurlah dalam keadan berpelukan. Biarlah dia berbantalkan lengan,dada atau bahu anda.Sebenarnya ada banyak lagi yang boleh diperbuat.



Tidak semestinya berakhir dengan hubungan intim.

Insya-Allah, bila isteri kita tahu yang kita betul² sayangkan dia, layanannya juga akan menjadi lebih baik. Bila layanannya baik, kita nak pasang lain pun jadi ragu² sebab bimbang yang baru kita dapat tak sehebat isteri kita sekarang.


CREDIT TO: my baby store

5 sahabat lama

lima sahabat lame,
datang dari melake,
undang kenangan lame,
dari yang tere2..

hahahaha.. pantun apekah ini?? pantun yg berkerat 18.. (mak ai.. mcm kerat org plak) hehe..

eh! korg ade dgar x psal 5 sahabat dari melake ni, muncul kembali?? msti ade kn?? da kuar internet bgai.. xkn xtw kot.. haaa... dowg dtg ni dgn version len.. mak aih! mcm transformer plak... bertukar wjah..

haaa... kali ni dowg dtg dlm version kenderaan 4 roda plak... mcm mne 2?? krete la... me tgok cni...

ni la dowg.. pndai depa jd transformers kn? hehe...


haa.. da nmpk da? korg rse mne best? mne cantik? korg nk yg mne? aku nk smue blh x?? gle lawa seyh... x menahan... aku pling tertarik pd hang lekir la.. ensem kot... sensem killer lah!!

klu aku bujang, nk couple ngn hang LEKIR..
klu aku da kje, aku nk dgn hang TUAH..
tp aku nk kwin ngn hang LEKIU..

haaa... jgn slh phm.. aku tgok yg LEKIR mmg ssuai utk yg bujang2.. yg TUAH plak ssuai utk yg da kje2.. klu LEKIU plak, mcm ssuai utk klu da kwin da ade ank byk2...

KASTURI ngn JEBAT?? nth.. hehehehehe... xde dlm penceritaan plak... mybe JEBAT ssuai jd polis kot... KASTURI plak jd org2 yase.. hehehe...

aku tabik la designer dowg ni.. cantik.. walaupon ade ckt2 mcm krete import (actually byk) tp, i'm proud with this product.. hehehe... BELILAH BARANGAN BUATAN MALAYSIA!!


Tuesday, March 29, 2011

Berus gigi menguruskan badan...??


hahahaha.. mcm klaka je tjuk entry kali ni... berus gigi... kurus?? betul ke ni?? nth la.. ni bkn fakta.. tp aku sendri yg alami nye dan blh kate m'amalkan nye la (tp x selalu.. sbb 2 x menjadi sgt kt aku ni..)

ok.. petua ni kita blh pk logik k.. mcm mne 2??

ok.. korg msti slalu dgar ptue jgn mkn wktu mlm.. tp kdg2 msti rse mcm nk mkn jgk wktu mlm.. tol x?? ( aku pon mcm 2 jgk la) hehehe...

nk elakkn diri korg dr mkn pd wktu mlm dan ianya akn efek pd bdan anda lalu anda jd kuruih... cm ne 2? ni cheq nk habaq kang ampa suma..

bnde ni hanye, mybe, mungkin blh dipraktik kn pd manusia yg:

  1. ofkos yg nk kuruih
  2. jnis mls ke toilet slalu
  3. mls ke toilet pd lewat mlm (b4 nk tdo)
  4. ske brus gigi sepuas2 hati (amk mase dlm 5-10 mnit skali berus)

knp aku ckp sesuai utk dowg2 ni?? yela.. nk krus kn? msti la sgup wt ape je.. korg ni ptg2 mndi kul bpe slalu nye?? time mndi 2 korg gsok2 gigi skali kn?? haaa... sesuai da 2... ssuai sgt da 2..

mndi ptg.. mndi la pling lwat after maghrib (blh trus amk wuduk then semayang lpas 2).. time mndi, korg gsok la gg puas2 hati korg.. smpai rse berangin2 mlut 2.. cm pedas2 menthol.. hahaha...

klu korg pkai ubat gg yg ade rse chewing gum 2 lg best kot.. haha.. then, korg siap2 mndi, mlut korg msti rse segar je kn??

TAPI!! b4 korg mndi, pastikn korg da amk mkn mlm la.. kang kebulur plak mlm 2.. yase nye, kite lunch dlm kul 12.30 tgh/hari - 2 ptg (klau aku la).. so, ptg 2 b4 maghrib, korg mkn mlm.. mybe dlm kul 6-6.30ptg.. ofkos la prut korg stil rse cm kyg lg dgn mknan lunch korg td kn.. ofkos la korg rse nk mkn ckit je kn? stakat mkn bnde 'ratah2' je.. tol x? (ke aku je rse cm ni?)

so, after mkn, msti get ready nk maghrib.. g la mndi lpas azan 2... x elok g toilet tgh2 azan.. kang korg mndi dgn syaitonirojim plak.. hehehehe...

mse mndi 2, gsok gigi puas2 mcm korg nk tido da.. (ayt redundant kah?) haaaa... ni la die sbb nye.. korg xkn rse nk mkn lg lpas da gsok gigi bgai nk rak cm 2 kn? hahaha.. so, korg kne la set kt mind jgk ye... korg wt la kje ape2 mlm 2 yg blh wt korg lpe nk mkn.. xpon korg nmpk mknan, korg pk la korg mls da nk g toilet byk2 kali utk gsok gigi...

xkn nk tdo dgn x gsok gigi???? iieeeyyyyaaakkksssss!!!! xsenonoh la manusie2 cm 2... korg kn insan2 yg bersih dan suci... jgn la jd pengotor cm 2.. hehehe...

so, cbe try wt dlm sebulan.. tgok ade perubahan berat bdn x? klu xde, cube utk 2 bln plak... klu xde jgk, 3 bln plak.. hahahahahaha... pdn mke korg... tp aku sure la ianya berhasil.. sume 2 atas usaha korg sendri.. nk xnk, ats niat korg jgk... klu korg yakin, ia akn berjaye... percaye lah.. keyakinan 2 harus ade...

kite usaha dan tawakal.. yg jadikan nye, yg kt atas 2 ye... ingat2 ye..

oo!! lpe plak... klu korg duk hostel 4 tingkat yg xde lift, lg la sgt berkesan kot... pluh2 kluar tnpe korg sdar... xpyh exercise ptg joging bgai nk rak.. trun nek tgge pon da ok... bdn bsar xpe.. asalkn kesihatan 100% terbaik!! yeayh! klau krus tp xsihat pon xgune jgk.. tgok mcm kak jumie (my inspiration).. terbaik lah die.. asalkan sihat, sume berjalan lancar.. nk cari wit, nk beribadat.. sume dipermudahkan..


sory kak jumie.. curi pic.. haha..
(aku ske pic ni.. vogue + confident.. aku xdpt jd cm ni oz my level of confident is low.)


ingat ye... kesihatan itu penting ^_* (bru blaja wt smile ni sbenarnye.. kunonye saye ni kan?) hehe..

pic credit to: Jumie Samsudin

13 hari..??????


waaahh!!!! aku sgt2 la tergembiranya dlm hati mahupon di luar juga.. hahaha.. mne x nye.. gap antare pper2 final aku sem ni.. sgt2 memuaskan!!! berbanding sem lpas.. hahaha..

klu sem lpas, 5 pper dlm mse seminggu.. mmg H*LL!!!! tp.. sem ni.. 3 pper je beb.. gap jauh2 gler plak 2.. mcm utare ke slatan la..


ha.. ni die timetable exam aku.. cm ne?


study week start cuti 15hb.. smpai la pper first aku 2.. 20hb apr.. peh! mmg blk kpg la.. spe nk bzir wit duk cni kn? duk uma r.. mkn minum mmg da sdie..

19hb, blk shah alam.. 20hb pper, ptg 2 trs blk kpg lg.. 13 hari gap utk ke 2nd pper kot.. xkn nk terperuk dlm h*ll ni kn?? hahahaha.. heaven~ heaven~

2nd pper ngn 3rd pper pon jrak bkn men jauh jgk.. abs pper 2nd, ptg 2 blk r.. hahaha.. kre nye aku ni ulg alik r spanjang final exam ni.. hahaha.. mcm uma aku sbelah UiTM ni je.. hahaha...

xpnah aku rse syok gle cm ni time final.. hahaha.. mmg heaven~ sgt2 sronok lah! SEROM 5!!! wait for me!!! aku akan pulang.....!!!

Saturday, March 26, 2011

Belajar Atau Kerja..??

assalamualaikum smua.. ceh3.. mcm pengacara program kanak2 plak.. (blh la amk sy jd pengacara TV ye klu berkenan..) promote dri nmpk.. keh3..

skang ni tgh musim adik2 kite nk smbung blaja kn? al-maklom lah.. bru lpas amik result SPM kn?? btul x? btul x?

hmm.. ade yg tgh pk nk smbung blaja atw nk trus bkerje..

mse cuti skolah sementare tggu result SPM, ofkos ade adik2 yg krje kn? ye la.. nk cari wit.. klu x, spe nk bg wit? tol x? nk mtk mak? klu mak bpak jnis ade hrte 7 kturunan x abs gune, blh la kot.. tp klu jnis mak bpak nk bg wit blanje skola pon ckup2 wt tambang bas? haaa... itu kne pk la ye..

klu wktu skola, ade la mak or ayh bg wit saku, wit blnje.. x begitu adik2 ku? msing2 plak ade enset sndri.. nk msj/kol gf/bf msing2.. so, kne la topp kn? wit saku yg mak ayh bg 2, smpan ckt2.. smpai ckup rm3.. g topp.. nk contact bf/gf pon jimat2.. msj je.. kol2 tggu byk wit nk topp la.. slalu nye time raye la kn? dpt byk wit rye, topp trus rm30.. 10x gande dr yase.. tokey topp pon snyum smpai tlinge.. ("kaye aku time2 raye mcm ni..")

so, ble da xskola, spe nk bg wit? mtk mak? (ko nk wt pe wit? duk uma, mkn da ade, mnum da sdie.. nk wt pe lg wit?) hahaha.. bedebush! kne kaw! yg bro2 plak, xkn nk topp kol awek pon nk mtk mak kn?? x macho la kn?? hahaha.. nnt awek tnye "spe topp?" xkn nk jwab "mak toppkn".. cis! x macho! hanco!!!

hahaha.. nk xnk, kne la kje.. ye dak? so, ble da kje.. lme2 pon da masyuk je kje.. tiap2 bln dpt 7-8 rat.. masyuk je la kn? duk uma pon, mkn mnum tmpt tggal sume di tggung bres.. gji bulat2 wt enjoy.. tbe2 dpt result SPM..

mak korg pon tnye "jang, ekau nk po i mano lopah ni? uitm ko utm ko kktm ko?"

korg plak?? garu2 pale.. nk smbung blaja, nnt da xdpt gji msyuk2.. nk kje, nnt mse dpn cm ne? xkn nk trs je kje cikai2 gji 7-8 rat? nk kwen lg.. mcm mano??

haaa.... ape korg rase? korg adik2 ni nk wt pe? renung2kn..

KALAU SAMBUNG BELAJAR:

ok.. ni akk nk crite ckt.. (opss!! akak?? pepeplissss lah!) smbung blaja.. adik2 klu rse nk gji tggi mse kje nnt, smbung la blaja.. tp, kne compete la ngn graduan2 yg da sdie ade.. adik2 kne la rjin2 blaja dan dptkn pointer tggi..

tp student2 skang ni sume da cerdik2.. da rmai da yg dpt 4 flat.. xde hal je.. pndg sblah mate je nk dpt 4 flat.. ye la.. mak2 dowg sume minum anmum, kasi dowg minum omega3 la, nespray la, berbgai2 la susu yg dowg nk bg ank nye minum.. kasi ank dowg ni cerdik2.. spaye blh lwn Amalina yg dpt 20 A's tu.. huh! masak....!

da grad, nk kje, kne compete jgk ngn graduan2 yg len.. 2 je la.. blaja kne rjin2 ye.. klu men2, mmg x kemane la awok eh..

KALAU KERJA :

akk ni sdang blaja.. (upss!! akak lg?? OMG!!!) in my opinion, krje lg bgus kot.. hahaha.. msti korg tnye2 knpe plak.. da tw kje lg bgus awt ang g blajaq plak? mengong~

nyesal dlu pendapatan.. nyesal kmudian?? nasi da jd bbuq.. haha..

b4 ni mmg la smangat nk blaja berkobar2.. sgt2.. owg len msuk u.. aku nk jgk.. yela.. bgge wooo.. makcik2 tnye "wt pe skang?" dgn bgge jwb la " sy blaja kt UNIVERSITI skg.." hohohoho...

riak! kaw riak! bedeboomm!!! kne kaw! hahahaha... dush3! aaarrrggghhh!!! (sound effect)

sem kedue aku study kt UiTM Jengka, Pahang, aku dpt twaran dr SPA.. krje jwtn Juruteknik Komputer kt Jabatan Kerjaraya Kuantan, Pahang.. pergh!! sronok!

tp.. aku nk blaja lg.. (sad) cm ne ni? xpe.. mama ckp, go! go! go for it! just nk dpt pengalaman interview je la.. hahaha..

and sy ditrime..!! can't believe.. trime utk interview je la.. the best thing is... resume aku x wt.. ade owg pjabat 2 siap tolg aku wt kn lg.. ajk aku g pjabat die, wt kn resume.. pergh! on the spot!

time tggu gliran, ade la dowg2 yg da di interview.. tnye la ape yg di tnye oleh para penemuduge 2.. dowg sume di tnye psal hal2 komputer.. psal troubleshoot.. psal ape2 nth.. aku ni da debo je.. aku bkn tw ape2 pon.. nme je blajo komputer.. tp sume2 2 aku xtw.. cm ne nk jwb klu deme sume tnye aku bnde2 alah 2?? haish..

my turn come.. aku msuk dgn sopan santun.. ala2 gdis mlayu terakhir gitu.. hahaha.. resume diserahkan.. aku dduk.. (jntung ni, xpyh ckp la.. mcm xckup drah da nk pam..)

soklan demi soklan di ajukn.. aku menjawab dgn pnuh tertib dan senyuman x lekang dr bbir.. hahaha..

u know what?? xde 1 soklan pon dr dowg sebut psal komputer.. sume b'kaitan fmily aku, psal dri aku.. they like me!!

last2 dowg tnye.. awk btul ke nk kje ni..?? (smbil tgok resume aku) aku jwb.. sbnrnye, xnk.. nk amk pngalaman interview je.. hehe.. (dowg glak..) dowg tnye " kteowg grang x?" direct aku jwb "x!" hahahaha...

at the end, dowg suh aku blaja leklok, and jd cm dowg plak.. dduk di tmpt dowg plak.. huhu.. tabik la! actually, aku nk tw sgt aku dpt ke x kje 2 sbnrnye klu aku jwb kt dowg yg aku nk kje 2..

blk kampus, aku crite kt senior2 aku.. depa smue mrah sbb aku jwb xnk kje.. apsl? dowg ckp, blaja blh ble2.. kje?? twran dtg skali je.. lom tntu dpt lg akn dtg... twran dr krajaan plak 2..

cis!! aku nyesal! nyesal x sudah! aku nk kje!

moral of my story is : aku rse, elok kje klu da dpt twran kje yg bgus.. nk smbung blaja, ble2 pon blh.. silap ari bln, korg nk smbung blaja, company 2 yg tanggung.. siyes.. xtipu pnye..

so, renung2kn.. mmmuuuaaaxxx!!!!

(aku xtw la aku da lari topik ke x.. hehe)

GLUPP!!

tersekat halkum ku in the middle of my neck.. oit! aku xde halkum la.. i'm a girls ok.. daaa~

telan air liur aku ble tgok blog2 bloggest terkenal.. cm mne la dowg ni blh jd femes.. aku tringin nk jd cm dowg ni. tp xde skill... perlu bkat kah?? xtw la..

kne promote blog sndri ke?? rse mcm menagih simpati plak.. cm ne dowg ni blh jd terkenal dgn hnye berblog shje??

kpd bloggest femes di luar sane : anda smua pkai jampi kah?? hehehe.. (gurau je)

hebat sgt mreke ni dlm berblogger.. apsl ek? apsl aku xleh jd cm dowg?? aish.. aku nk jgk.. nk jd cm dowg.. nk2.. aku msti blh! aku blh! opkos! blh pnye la..

usaha lbh ckt! aiyaiy captain!

Thursday, March 24, 2011

NotHing At aLL

SNAP PHOTOS
EDITING PHOTOS

ya! i loves photossssssss... aku sgt suke gmbr.. ske tgkp gmbr.. ske edit gmbr.. sgt2 suke..

bakat?? don't know.. tp tiap kali aku amk gmbr, sume puas hati.. alhamdulillah..

editing? xbrape pndai.. tp ske utk blaja lbh lg ttg itu..

camera??? teringin nk camera CANON or NIKON yg besar2 2.. cm best je.. akn diusahakan.. wt mse ni, camera enset pon ok..

LOVE PHOTOGRAPHING ♥♥♥♥♥♥♥♥

Sunday, March 20, 2011

i MiSsSss YoU, CiK bAtMaN..

Missing you,

The way you look me in the eyes

The way you laugh, talk, smile

When I'm with you my heart pounds fast

When we're apart my heart rips in two

All my life I never thought I'd feel this way

laying on my bed, all alone in the dark, crying

Missing you...

I hug my pillow believing that it’s you

I know there is other people in the world

But I don't want them I want you and only you

One tear strolls down my cheek then another then another

I won't stop this till you're right here by my side

missing your smile, missing the things you do

I sit on my bed

Missing you...

I need you! I want you! And I'll feel this way until I have you!

You wipe away my tears

You frighten away my fears

My life is incomplete without you

My heart is apart till I have you

I pray, I wish, and dream till the day I'll be with you until then I'll be here

Missing you!!!(3X)

Saturday, March 19, 2011

KaU, Aku, dan LeLaKi

Aku..
Aku menangis kerana kau..

Aku..
Aku bersedih kerana kau..

Aku..
Aku kecewa kerana kau..

Aku..
Aku terluka kerana kau..

Kau..
Kau pernah menangis kerana aku?

Kau..
Kau pernah ubati luka di hati ini?

Kau..
Pernah cuba memujuk aku?

Aku..
Aku cuma wanita..
Kau..
Kau adalah lelaki..

Aku..
Cuma inginkan perhatian..
Cuma inginkan belaian..

Kau..
Pernah memberi kedua-duanya?

Kau hanya menerima..
Dan..
Aku yang memberi..

Aku..
Wanita yang lemah..
Sudah kau ketahui..

Dayuskah kau?
Menerima semuanya dari insan bernama wanita?

Bukankah kau yang perlu memberi..
Dan..
Aku yang menerima?

Lelaki..............

Wednesday, March 16, 2011

Jangan percaya SMS kesan radiasi nuklear

msti smue dpt sms yg mngatakan begini:

Attention now!!! A nuclear power plant in Fukumi, Japan exploded at 4:30 AM today. If it rains tomorrow or later, don't go outside. If you are outside, be sure that you have rain protectors. It's acid rain. Don't let it touch you. It may burn your skin, lose your hair or have cancer. Please pass, stay safe and remind everyone you know. Please copy and share it to everyone know and the one that you beloved.

tp actually, ni hal yg sebenar...

PUTRAJAYA - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menasihatkan orang ramai supaya tidak mempercayai khidmat pesanan ringkas (SMS) kononnya Malaysia juga terdedah kepada bahaya kesan radiasi akibat kebocoran loji janakuasa nuklear Fakushima Daiichi di Jepun.

Menyifatkan penyebaran SMS itu sebagai tidak bertanggungjawab, Muhyiddin berkata, Malaysia selamat daripada sebarang ancaman dengan agensi terbabit sentiasa memantau perkembangan di Jepun dan di negara ini.

Justeru beliau meminta orang ramai supaya tidak terpedaya atau panik sebelum meneliti kesahihan maklumat tersebut.

"SMS itu dikeluarkan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab. Jangan kita mudah menerima apa sahaja yang dilaporkan itu dengan tidak menyemak.

"Jangan kita timbulkan kebimbangan yang agak luar biasa, walaupun berlaku di Jepun tetapi sehingga orang ramai rasa takut untuk mengurus atau buat kerja seperti biasa,'' katanya kepada pemberita selepas majlis Perasmian Penutupan Program Keluarga 1Malaysia, anjuran Kementerian Pelajaran, di sini semalam.

"Semua negara di dunia memantau dan meneliti perkembangan di Jepun. Yang penting ialah soal keselamatan negara dan rakyat. Jadi dalam soal ini kita ada agensi yang bertanggungjawab. Mereka tahu apa yang mereka lakukan dan kita yakin mereka melaksanakan yang terbaik," katanya.

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Peter Chin Fah Kui kelmarin dilaporkan berkata, Agensi Nuklear Malaysia (Nuklear Malaysia) akan memberi penjelasan dalam tempoh terdekat mengenai impak letupan dan kebocoran radiasi di loji di Jepun itu.

berta dari: kosmo online.

NaSiHaT-MeNaSiHaTi

hello evrybody!! chill!! today i'm going to share about "ADVICE".. yeayh! nasihat.. some poeple ske mtk pndpt dan nasihat from their frens..


BUT... after they get what they want (advice & opinion) from their frens, dowg abaikn cm 2 je.. contoh nye:

si A: aku ade mslh la.. cm ne aku nk elak dr asik call ex-bf aku?? bf aku tw, die mrah.. ari 2 kantoi aku ade msj loving2 ngn ex aku..

si B: ko kne la igt.. yg ko 2 da ade bf.. ko stie je la ngn bf ko.. np msti nk contact ngn ex ko? ko sbnrnye syg spe? ex ko ke bf ko skg?

si A: ofkos la bf aku.. aku syg die.. die caring sgt, loving.. pndai jge ati aku...bla..bla..bla..

si B: da 2? np msti nk contact ex ko?

si A: aku xblh lpe kn die.. die kate die syg aku lg.. tp die da ade awek..

si B: ko just xleh lpekn die.. tp ko syg bf ko skang kn? klu ex ko syg ko, np die curang ngn ko dlu? now, die ade awek pon nk men kayu 3 ngn ko jgk kn?? nmpk da kt situ die mmg xstie.. perlu ke ko trime die??

si A: aku xtw la weyh.. aku msti nk contact die.. rse nk contact die 2 ade je dlm ati aku..

si B: ko kne stie.. ko ade bf yg syg ko killer vavi pnye.. ko kne, WAJIB lpekn die.. syg la owg yg syg kite.. tp jgn la syg owg yg kite syg sbb owg yg kite syg 2 lom tntu dpt jg kite mcm owg yg syg kite 2..

si A: ok.. aku akn lpekn ex aku 2..



then.. after that.. she still contact lg ngn ex die.. WTF!! budush pnye manusia.. apa la.. ble da kantoi lg skali ngn bf sndri, cari blk mmber 2..


si A: mcm mne ni?? t'kantoi ngn bf aku.. aku contact ngn ex aku lg..

si B: (fed up) ari 2 aku da ckp kn? jgn contact ngn ex ko lg.. np ko contact jgk?

si A: ala.. aku sje2 nk wt ilang bosan..

si B: wt ilang bosan pon, prlu ke ko lyn loving2 ngn die?? skg da kantoi cm ne? bf ko ckp ape?

si A: kteowg da break up.. (nangis2)

si B: (monolog dlmn: pdn mke.. gtal sgt duk m'gedik ngn jntan len) skang, ko blh la g kt ex ko blk..

si A: xnk.. aku syg bf aku lg.. cm ne ni? (sedu sedan)

si B: aku nk ko jgn contact ngn ex ko lg, then g mtk maaf ngn bf ko.. janji kt die yg ko xkn wt lg sume 2.. ko kne stie..

si A: ok.. aku cube..



esok nye.. da bek2 ngn bf die.. da loving2 ngn bf die.. so, means couple blk la kn?? epi la bgai.. siap upload pic g mkn angin kt Bali..

a week later.....................................


si A: aku ngn bf aku da ptus..

si B: why?????? ari 2 bkn men epi bgai.. g mkn angin kt overseas lg..

si A: bf aku t'dgr aku on phone with my ex..

si B: (stupid btul!) ha.. da 2? nk wt ape skg?

si A: ko tolg la aku.. aku nk wt ape skg..??

si B: (klu korg ade lah si B ni, korg nk ckp ape??)


persilekan la jwb kn nye ye puun (ahcai, 2011)....

i really2 hate people like this.. annoying, stupid, degil, budush.. xreti da nk ckp ape utk owg cm ni...

Andai Awak Tahu

Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan .

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

credit to Eiyra Ahmad

Tuesday, March 15, 2011

DrEamSsSs


yeayh! assalamualaikum anda2 smua.. kembali lg kite dlm rancgn.... (amboi.. da mcm pngacare tv plak) angan2 sume 2..

ye.. topik kite ari ni, adelah impian @ cita-cita @ hasrat @ yg seangkatan dgn nye lah.. smue owg ade impian kn? (ayt klise) aku pon ade jgk.. sgt byk impian dan angan-angan aku sjak dari kcil smpai la da bsar ni..

tiap kali lihat ssuatu yg menarik, aku pon nk jgk try(bkn ssuatu yg x elok ye adik-adik).. hmm2! aku ade byk sgt impian.. klu nk crite, byk sgt la.. adoy.. redundant pnye ayt la (bak kate Maria Elena <-- mke mcm Enasya)

today, i wanna talk about dream (ye2! bile nk stat nye? asik ulg ayt same je) sory.. redundant lg.. skang umr aku da 21.. tgok owg ade bnde ni, aku nk jgk,, ade bnde 2, aku nk jgk.. owg blh wt 2, aku nk jgk,, owg blh wt ni, aku pun nk jgk.. ish! childish tol! aku mmg begitu.. ske mncube, ske cbaran..

dlu mse kcik2, cita-cita nk jd doktor la.. sbb ape?? ade sbb nye.. (cikgu sa'adon, zura pnye cikgu pnye trademark) yase la.. mse kcik2, mama la yg tentukn cita-cita kite kn?? kite ni xtw pe2 lg.. doktor?? ape 2?? yg ske men ting2 2 k2?? hahaha... no3... don't get me wrong..


jd doktor mcm ni??


then, da bsar ckt, mama kate, jd la pramugari.. wah3... aku chantek sgt ke nk jd pramugari ni?? chantek kah?? ala.. cute je.. (prasan sudah..sory, lpe mkn ubt pnahan prasan) tp, impian ni t'bantut b'same2 dgn ktinggian aku. hahaa.. so, xdpt la aku gapai impian yg tggi melangit ni..

x tercpai hasrat mama nk tgok ank nye jd pramugari..


then, da skola mnengah, bru la aku nmpk ape minat aku.. mama pon nmpk minat aku ni m'hale ke kutub mne.. aku minat jd POLIS.. yeayh! mne tumpah nye kuah klau x ke nasi?? kn3?? ayh aku pon polis jgk.. nk wt cm ne..


jd polis, xdpt SARJAN pon, ASP pon jd la..


ok jgk jd cm ni.. cun x?? hehe..


aku ske kawad, aku ske men pistol.. actually, ayh n mama aku ade crite kt aku bahawasanye, mse aku kcik2, mainan aku x mcm budak pmpn len.. such as ank patung, menan masak2.. no3...!

aku xmen bnde2 ni la..


ni?? lg la aku x sentuh!


brg menan aku ade lah pistol, senapang, askar2, krete.. same like boys.. hahaha.. ya la.. da kwn aku mse 2 dak laki je.. jiran aku 2 ade ank sowg, lelaki (aku pgil abg din).. die je la men ngn aku ari2.. so, influence dr situ la kot.. hahaha... now, xde da jmpe die.. last jmpe die mse fmily dowg dtg uma aku kt kuantan.. (ok.. ni nnt aku wt entry len crite psal die k)


ayh aku blikn ni der..


berbalik pd topik.. aku join kadet polis kt skola sjak dr form 1.. haha.. aku da pnah kawad, da pnah pgg n gune M16. (psal ni pon aku akn wt entry jgk ats permintaan abah kesygn aku)


nmpk x aku kt ne??



byk kenangan manis tercipta..


2 sume cita-cita.. skarang, aku da pon menjejakkan kaki ke universiti (ayt skema).. aku blaja ape yg ptot aku blaja di sini.. dan aku nmpk minat aku dlm bidang ni ke arah ktub mne..

aku lbh cenderung t'hdap design2.. so, blh x aku ckp yg cita-cita aku skg ni 'software designer'?? blh la.. blh la.. (gedik sgt!) maklom la.. b4 ni mse kt skola teknik, aku sgt2 minat sbjek LK (Lukisan Kejuruteraan) dpt A2 SPM tw.. hahaha... (bgge sgt pdhal bkn A1)


LK board.. miss u..


lukisan kejuruteraan..


aku nk amk kos seni reka, tp x dpt plak.. xpe la.. ade hikmahnye..

skang, aku ade byk sgt hjat.. mcm2.. nk jd insan serba boleh (knon la)..

  • AKU NAK PANDAI MAIN GITAR
agk2 npe aku tbe2 ade hasrat sebegini (????) sbnrnye, dr dlu lg aku nk men gitar.. tp xreti.. xde owg nk ajr aku.. jari aku pendek (kecewa). tp btul ke owg jari pendek xbleh men gitar?? nope! dimane ade jln, disitu ade lebuhraye utara selatan (ops! tbe2)..


chaiyok!


aku nk pkwe yg pndai men gitar.. but.... cik batman xreti.. so, aku la yg kne b'usaha utk men gitar.. aku xnk pkse die wt ssuatu yg die x ske..

aku tgok spupu2 aku pndai men gitar.. (jles) then, bru2 ni, aku ade tgok vdeo najwalatif.. die sgt hebat men gitar.. bru 15 thn kot... da mcm pro la..

tgok vdeo die, wt ati aku m'buak2 nk blaja gitar.. aku xkire.. cuti sem ni, akn aku abs kn mse dgn blaja men gitar.. aku akn berusaha!

  • AKU NAK JADI BLOGGER YANG DI 'FOLLOW' RAMAI
aku tgok rmai blogger2.. aku pon nk jd blogger.. tp aku xsehebat dowg.. aku xbyk sgt idea mcm dowg utk wt entry.. aku hnye crite psal ati aku, ape aku alami, ape aku rase.. yela.. da nme pon blog ni nme die i..me..my..mine.. so, all about me, myself n i..


sory dik.. akk pjm gmbr k.. huhu..


aku ade tgok 1 blogger ni... HarisKaito dak umr 14thn, skola kt ganu, bru 2 bln ceburi bidang blogger ni.. tp, follower die da seratus lbh.. HEBAT!! tahniah! aku yg da wt blog stahun lbh ni pon lom ade rmai follower cm die.. (jampi ape kau gune ha?? hehehe..)

  • AKU NAK ADA MOTO LC 135 SENDIRIK!
wanna know y aku nk sgt2 LC 135?? cik batman pnye psal la ni.. die wt aku jles.. bru2 ni die bli LC.. wah!! bikin wa jles ma.. aku nk jgk!! membara2 rse nk ni tw x.. ish! gram tol aku.. LC aku minat lak 2.. xpe2.. tggu la ye cik batman (mke xpuas ati)


bnci cik batman (gedik)


  • AKU NAK ADA KERETA SENDIRI
da cik batman da ad mto, aku nk eksen ngn die plak.. aku nk krete.. xdpt wira pon, dpt toyota harrier jd r..

krete idaman


sbb ape aku minat harrier ni?? sbnrnye, aku ade tumpg krete Maryam Sakinah thn lps.. luas seyh!! klu krete yase, duk kt blakg 4 owg, da himpit2 kn?? tp, istimewa nye harrier ni yg wt aku t'tarik, duk 4 owg kt blakag pon, lek je.. sdp je..

  • AKU NAK JADI PENULIS LIRIK (???)
reason np aku nk jd penulis lirik ni?? sbb aku dikelilingi oleh artis2.. hahahahaha..(ktawe besar)

ye la.. spupu aku ade band sndri.. Monsoon Band nme nye.. spupu aku Azizan 'Afi..


three of them..


'abg' aku plak.. Mohamad Syukri dr band Tree Peace.. die yg ngaku aku ni adik die ey.. pdhal xde talian hyat mahupon darah lgsg antare kami.. (die ni geng cik batman kt Serom 5)

so, aku sbgai owg t'dkt mereka, nk jgk m'nyumbang ape2 yg ptot utk dowg.. huhu... dgn bakat seni dan sastera yg aku ade, aku nk wt lirik utk dowg..

i hope, i can achieve all my dreams n my dreams come true~ lalalalaa~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...